Masa de Craciun le va scoate romanilor destui bani din buzunare, in acest an, pe fondul anuntatelor scumpiri la carne si nu numai.
Hipermarketurile ofera, totusi, variante pentru mai toate nivelurile de venituri. Iata care sunt preturile pentru principalele alimente ce se regasesc pe mesele romanilor, in timpul Sarbatorilor:
Carne
La Cora, cotletul de porc cu os si sorici costa 12,99 de lei/kilogram, in timp ce pieptul de pui dezosat, fara piele, se vinde la 19,99 lei/kg.
Puteti alege si piept dezosat de curcan fara piele, la 36,99 lei/kg, cotlet de vitel de lapte, la 29,99 de lei/kg sau piept dezosat de rata cu piele, la 64,99 lei/kg.
Kilogramul de ceafa de porc se vinde la 19,69 de lei la Real. Tot aici gasiti curcan grill la 21,70 lei si pulpa de manzat dezosata la 23,99 lei. La Billa, pulpa superioara de curcan costa 24,99 lei, iar spata de porc fara os 16,49 lei.
La Carrefour, pieptul de pui cu os costa 14,79 lei/kg, iar kilogramul de rasol de porc este 8,99 lei. Tot aici gasiti amestec de carne tocata de 14,49 de lei/kg si slana afumata, la 9,99 lei kilogramul.
La carnati, preturile variaza intre 14,50 si 16 lei, in functie de tip si magazinul de unde ii cumparati, existand si posibilitatea achizitionarii la 100 g, la un pret de graviteaza in jurul sumei de 1,70 lei.
Peste
Persoanele care prefera mancarea mai sanatoasa, chiar si de Craciun, pot opta pentru variante soiuri de peste. Astfel, la Carrefour fileul de somom costa 39,9 lei, in timp ce, la Billa, fileul de somon afumat este 20,99 lei.
Fileul de salau costa 44,99 lei/kg, iar fileul de cod Alaska, fara piele, costa 11,99 lei, la Cora.
Medalionul Novac se vinde la 12,90, la Carrefour, unde mai gasiti si sturion proaspat, la 48,90 lei/kg, sau file de Tilapia, la 31,90 lei.