Masa de Crăciun poate fi rezolvată fără stat la coadă la magazin, fără emoţii că preparatele nu vor ieşi cum trebuie, printr-un simplu telefon, respectiv o rezervare. Bucureştenii care rămân acasă de Crăciun, dar vor să petreacă într-un cadru organizat pot opta pentru soluţia restaurantului. Administratorii restaurantelor promit muşteriilor de Crăciun muzică live şi preparate alese.
Cei care nu vor să se deranjeze prea tare cu preparatele de Crăciun sau cu cumpărăturile pot apela la soluţia simplă a restaurantului. Toate restaurantele propun de Crăciun meniuri tradiţionale.
Petrecerea Crăciunului într-un restaurant costă, în funcţie de restaurant, meniu, precum şi de faptul dacă există sau nu muzică live, între 50 şi 225 de lei. Preţul cel mai mare este valabil pentru restaurantul Berăria Germană Bragadiru. Administratorul, potrivit oferte-revelion-bucuresti.ro, promite pentru masa de Crăciun muzică live, pe acordurile trupei Karpaten Show, precum şi un program cu colindători. Băutura va disponibilă în sistem open bar, iar printre băuturi se regăsesc wiskey, votcă, răcoritoare...etc. Printre bunătăţile disponibile amintim platoul rece după care nu va lipsi toba, lebărul, piftia de porc. Sarmalele sunt de asemenea incluse în meniu, precum şi tradiţionalul cozonac ca desert.
Cei care caută o ofertă mai ieftină din partea unui restaurant au la dispoziţie restaurantul "Crama domnească" din Centrul Vechi. Aici, administratorul promite că cei care îi calcă pragul vor fi „trataţi regeşte". Preţul unui meniu de Crăciun costă doar 50 de lei. Meniul pare unul bogat şi conţine gustare rece „voievodală", precum şi pomana porcului şi desert.
Un alt restaurant cu preţul unui meniu sub 100 de lei este "Arena". Administratorul propune „muzică live şi alte surprize" la preţul de 80 de lei, dar fără sarmale. Bucătarul va pune în meniu bucate traduiţionale cum