În loc să fie trimise înapoi părinţilor, epistolele în care copiii îşi dezvăluie dorinţele ajung în tocătorul de hârtie de la poștă.
1 /.
Pentru milioane de copii din întreaga lume, farmecul Sărbătorilor începe atunci când, ajutați de părinți, aștern pe hârtie ce cadouri ar dori să găsească sub brad. Pun apoi scrisoarea în plic și merg cu ea la cea mai apropiată cutie poștală pentru a fi siguri că Moșul ia act de dorințele lor. Laura (9 ani) i-a scris și ea lui Moșu’, anul trecut. I-a mulțumit pentru cadourile din anii precedenți, l-a asigurat că este o elevă conştiincioasă și că știe să scrie frumos.
Anul acesta, a continuat tradiția scrisorii, pe care a semnat-o împreună cu sora ei mai mică, Ilaria, de 6 ani. „Dragă Moșule! Eu, Laura, și sora mea Ilaria ne-am dori anul acesta câte patru lucruri. Laura: un paper FX, un puzzle 3D CBF Turnul Eiffel, cartea “Însemnările unei puștoaice”, volumul 3 al jocului “Fotbal cu Tom și Jerry”, iar Ilaria: o păpușa Ioana cu MP3, o păpușă Hello Kitty mare, computerul Țestoasă și set creație origami. Mulțumim Moșule!”. Laura s-a ocupat de formalități şi a pus lista într-un plic, cu destinația Polul Nord, pentru că acolo auzise ea că e casa lui Moş Crăciun.
„Știți, Moș Crăciun nu există!”
Serviciile poştale din lumea civilizată au grijă de această corespondenţă „de suflet”. În Canada, fiecare copil care îi scrie lui Moş Crăciun primește răspuns, care este formulat chiar în limba în care s-a scris sau limbajul Braille, dacă se impune. Poate şi din acest motiv, un milion de copii din întreaga lume s-au reorientat și au început să-i scrie scrisori Moşului canadian. Programul a trezit admiraţia într-o asemenea măsură încât 11.000 de voluntari ajută serviciul poştal să răspundă la această corespondenţă.
În ţara noastră, ea are o altă destinaţie. Am mers într-un Oficiu Poştal din Capitală din Sectorul 3,