Crăciunul fără miros de sarmale nu e Crăciun adevărat, spune o vorbă din popor. Aşa că, dacă încă nu aţi pregătit tradiţionalele bucate, bucătarul Mircea David vă propune o reţetă atipică: sarmale făcute din trei tipuri de carne, învelite în două feluri de frunze.
Bucătarul clujean Mircea David şi-a dezvăluit la Transilvania L!VE reţeta de sarmale delicioase, nelipsite de pe masa de Crăciun.
Sunt sarmale făcute cu trei sortimente de carne, adică vită, porc şi pui şi toate făcute în viţă de vie şi câte una din fiecare rulate într-o frunză de varză", explică Mircea David, bucătar.
Din oala cu sarmale a bucătarului nu lipseşte nici pişca de porc. "Aici, în Ardeal, aşa se numeşte, pişcă. Se face din stomacul de la porc, cu carne, orez şi condimente. Se va pune în sarmale şi se va fierbe cu sarmalele. Ea este în prealabil afumată şi vor căpăta toate un gust foarte bun", mai spune bucătarul.
Şi asta nu e tot. Înainte de a rula sarmalele, în ultima frunză bucătarul mai adaugă ceva.
"La sfârşit, în frunza de varză, se va pune baconul, kaizerul şi vor veni toate 3 învelite frumos", a mai spus Mircea David. Acum, sarmalele mai trebuie doar aşezate în oală şi puse la fiert. Cele trei tipuri de carne, orezul, condimentele şi secretele bucătarului se vor îmbina, iar gustul sărmăluţelor de pe masa de Crăciun va fi unul special.