Pentru cei mai mulţi români, de Crăciun, familia se adună în jurul mesei îmbelşugate, petrece şi desface darurile. Sunt însă şi unii mai puţin norocoşi, care vin la muncă pentru a-i ajuta pe cei în nevoie. Pentru cei mai mulţi români, de Crăciun, familia se adună în jurul mesei îmbelşugate, petrece şi desface darurile. Sunt însă şi unii mai puţin norocoşi, care vin la muncă pentru a-i ajuta pe cei în nevoie.
Puţini sunt angajaţii din structurile cu activitate continuă, precum medicii, poliţiştii sau pompierii, care îşi amintesc de ultimele Sărbători petrecute în familie. Printre ei se numără şi soţii Anca şi Tiberiu Brădăţan, doi medici de la Spitalul Judeţean Suceava, care îşi vor petrece Crăciunul împreună... la camera de gardă. “De 13 ani am lucrat în fiecare an de Sărbători. Nu mereu în aceeaşi tură, dar au fost dăţi când a trebuit să fim amândoi la spital şi să ne lăsăm băieţelul cu rudele”, ne-a spus Tiberiu Brădăţan.
Crăciunul petrecut la muncă nu este o noutate nici pentru Mihai Polinschi (foto), medic urgentist, care este şi directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. Lucrează pe ambulanţă din 1993 şi poate să numere pe degete sărbătorile petrecute cu familia din aceşti ani. ”Dacă nu am fost de gardă de Crăciun, am fost de Anul Nou. Suntem foarte puţini medici, aşa că nu avem ce face pentru că oamenii au nevoie de noi”.
• Ai mulţi prieteni? Avem super premii! Convinge-i să-ţi împodobească bradul şi unul dintre ele poate fi al tău!
E al patrulea an consecutiv în care Ana-Maria Iţco (35 de ani), de la Spitalul Judeţean Botoşani, e la serviciu de Crăciun. De atâta timp, s-a împăcat cu sacrificiile pe care trebuie să le facă şi nu regretă că trebuie să fie la serviciu, mai ales că aceste Sărbători vor fi mai triste pentru ea, fiindcă, în vară, şi-a pierdut tatăl. Ca să pătrundă şi în camera de gardă o frântură din spirit