Din ce in ce mai multi prieteni te viziteaza, iar in curand familia se va reuni pentru Sarbatorile de iarna. In afara de bunatatile culinare, poti sa iti uimesti invitatii si cu niste cocteiluri senzationale. Iata cateva dintre cele mai reusite, potrivit Real Simple. Sunt simplu de facut si cu siguranta vor inveseli atmosfera.
Cocteil cu merisor si votca
Ai nevoie de 1,5 kg de merisor (inghetat daca nu ai proaspat), 4 cesti de zahar, 3 litri de apa tonica, o ceasca de zeama de lime si gheata.
Amesteca intai merisorul cu zaharul si 2 cani de apa tonica. Amesteca bine, indeparteaza fructele strecurand, lasand sa ramana doar siropul. Adauga restul de apa tonica, votca si sucul de lime, servind cu gheata.
Tequila cu grepfrut
Ai nevoie de 1,5-2 litri de suc de grepfrut, 2 litri de suc de ghimbir, un litru de tequila, trei sferturi de cana de Campari, un sfert de triplu sec si gheata.Amesteca toate ingredientele si serveste pur si simplu.
Sangria de iarna
Ai nevoie de 3 sticle de vin rosu (Pinot Noir sau Cabernet Sauvignon), 2 litri de suc de cirese negre, o cana si jumatate de suc de rodii, trei sferturi de coniac, o jumatate de cana de triplu sec, 4 pere cu samburii scosi si feliate gros, 2 portocale taiate gros si gheata. Toate ingredientele se amesteca in blender si se serveste bautura rezultata cu gheata.
Castraveti si sake
Ai nevoie de 90 ml de gin, 14 ml de sake si 5 felii groase de castravete. Amesteca ginul, sake si gheata intr-un shaker si toarna intr-un pahar de martini. Garniseste cu feliile de castravete.
Bourbon cu portocale
Pentru acest cocteil iti trebuie 45 ml de bourbon, o jumatate de cana de suc de portocale rosii si 8 frunze de menta. Totul trebuie amestecat, turnat intr-un pahar si garnisit cu frunze de menta. @