Deţinuţii de la puşcăria Jilava, judeţul Ilfov, vor avea şi în acest an parte de un meniu îndestulător de Sărbători. Angajaţii instituţiei au venit ieri dis-de-dimineaţă pentru a pregăti bucatele ce vor fi servite infractorilor în aceste zile. Deţinuţii de la puşcăria Jilava, judeţul Ilfov, vor avea şi în acest an parte de un meniu îndestulător de Sărbători. Angajaţii instituţiei au venit ieri dis-de-dimineaţă pentru a pregăti bucatele ce vor fi servite infractorilor în aceste zile.
În popota Penitenciarului Jilava era forfotă mare. Bucătarii tocau de zor carnea şi împătureau mii de sarmale la foc continuu. La câţiva metri, oalele cu ciorbă fierbeau pe plita încinsă. Toate aceste bucate vor ajunge, de Crăciun, în celulele deţinuţilor care nu au avut şansa sau norocul să petreacă Sărbătorile în sânul familiei. În total, angajaţii puşcăriei au făcut 3.400 de sarmale pentru cei a căror viaţă se înghesuie în doar câţiva metri pătraţi.
↑ Bucătăresele se laudă că au făcut pentru deținuți 3.400 de sarmale, de două ori mai mari decât cele obișnuite
Printre cei care vor degusta bunătăţile gătite cu migală de bucătarii puşcăriei se numără şi fostul premier Adrian Năstase şi afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu. Fiecare din cei aproximativ 1.700 de deţinuţi va primi, de Crăciun, ciorbă de porc sau de vită - pentru musulmani -, două sarmale-gigant şi cozonac.
De Revelion, puşcăriaşii vor avea parte de ciorbă de porc sau de vită, de friptură la grătar şi gogoşi.
↑ Oalele cu ciorbă au fost pregătite încă de ieri