> „Este o problemă mai veche, care se repetă, dar o să luăm măsuri”, a explicat şeful DSVSA, Octavian Ilisoi, la interpelarea prefectului Florin Sinescu
Pentru a preveni îmbolnăvirile cauzate de consumul de carne de porc infestată cu Trichinella spiralis, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava avertizează consumatorii asupra riscului la care amatorii se supun aprovizionându-se la întâmplare.
„Nu recomandăm achiziţionarea şi consumul de carne de porc comercializată clandestin, care nu a fost supusă controlului sanitar-veterinar” a precizat şeful DSVSA Suceava, Octavian Ilisoi.
Pe de altă parte, prefectul Florin Sinescu i-a cerut acestuia, cu prilejul recentei întruniri a şefilor serviciilor desconcentrate, să verifice modul „necorespunzător” de prezentate şi comercializare la tarabă al produselor de origine animală. Sinescu spune că este vorba chiar şi despre firme specializate şi că, din acest punct de vedere, „ne asemănăm cu bazarul din Cernăuţi. „Chiar în magazinele de specializate, carnea şi alte produse sunt expuse pe partea superioară a lăzii frigorifice, fără nicio protecţie. Nu este normal (…) Acest lucru nu este specific doar sărbătorilor de iarnă”, a reliefat reprezentantul Guvernului în teritoriu, exemplificând cu piaţa agroalimentară „George Enescu” şi cea din centrul Sucevei.
Octavian Ilisoi precizează că, potrivit normelor sanitar-veterinare, acest tip de prezentare spre vânzare este acceptat, însă doar în condiţiile în care marfa de origine animală este protejată cu folii din poliester. „Este o problemă mai veche, care se repetă, dar o să luăm măsuri în acest sens. De altfel, lucrătorii noştri verifică aceste unităţi”, a explicat Octavian Ilisoi.