Crăciunul. O definiţie pentru această sărbătoare nu ştiu dacă pot să o dau şi nu ştiu dacă sunt în măsură să fac acest lucru.
Crăciunul. O definiţie pentru această sărbătoare care este reprezentativă pentru această perioadă a anului şi pentru tot românul, nu ştiu dacă pot să o dau şi nu ştiu dacă sunt în măsură să fac acest lucru. Ce înseamnă însă Crăciunul pentru fiecare dintre noi…? Poate … un foc mocnit în vatră, mirosul muntelui adunat într-un brad împodobit cu globuri viu colorate, mere, nuci şi portocale… oala de sarmale bolborosind pe plită … aroma de vin fiert cu scorţişoară, geamurile cu flori de gheaţă, colindători cât să nu încapă în pragu’ uşii, sunt numai câteva secvenţe din imaginea tradiţională a Naşterii Domnului. Nu ştiu însă câţi dintre noi au parte de toate acestea. Pentru că ştim cu toţii că există şi oameni care poate nu au ce pune pe masă în această zi de sărbătoare, oameni care nu au unde locui, oameni care au fost uitaţi de rude … şi de semeni, în centre de plasament sau în azile de bătrâni. Şi sunt totuşi OAMENI… de care ar trebui să ne pese şi fiecare dintre noi ar trebui să îi ajutăm aşa cum putem. Din păcate, de aceştia ne aducem aminte numai în pragul sărbătorilor, atât noi, dar în special OAMENII zilei care sunt la putere…indiferent din ce tabără politică sunt sau au fost.
Zilele acestea a fost mare vâlvă prin centrele şi azilele de bătrâni din judeţul nostru. Primari, politicieni, reprezentanţi ai administraţiei locale au încercat să-şi şteargă păcatele de peste an şi au făcut pe Moş Crăciun. Lăudabilă această încercare a lor, nu zic, dar aşa cum aminteam anterior, de ce doar de sărbători? Sau de ce numai în campaniile electorale? De ce nu încearcă să fie Moş Crăciun şi în timpul anului? Sunt întrebări la care numai domniile lor pot răspunde, dacă au puterea şi onoarea de a face acest lucru.
Ce înseamnă Crăciunul pentru c