Locomotivele expuse la Muzeul din Dej-Triaj au fost împodobite pentru sărbători, iar turiştii au ocazia să admire şi cea mai puternică locomotivă cu abur fabricată în România.
Câteva sute de mii de euro - atât valorează cele 16 locomotive şi cele două vagoane care sunt expuse în muzeul de locomotive din Dej-Triaj. Toate au fost recondiţionate de-a lungul anilor, iar acum, în perioada sărbătorilor de iarnă, au fost împodobite special pentru vizitatori. "Conform tradiţiei pe care am început-o anul trecut, şi anul acesta am încercat să ne prezentăm cu o haină nouă pentru aceste locomotive pe care le avem expuse aici. A fost destul de greu pentru că temperaturile au fost destul de scăzute, iar locomotivele încep să se înmulţească", a declarat Florin Nan, custodele muzeului.
Nan speră ca vizitatorii să vină în număr cât mai mare la muzeu, pentru că au ce vedea: "În premieră, avem chiar şi un om de zăpadă care a sosit pe cea mai puternică locomotivă cu abur fabricată în România, pe celebra <
Turiştii trebuie să ştie că muzeul este amenajat în aer liber şi este iluminat şi pe timp de noapte. Mai mult decât atât, intrarea este liberă, deşi în alte ţări preţul unui bilet pentru vizitarea unui astfel de muzeu este destul de piperat. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre vizitatori sunt străini. În urmă cu câteva săptămâni, câţiva pasionaţi de locomotive vechi cu abur au ales să vină tocmai din Ungaria pentru a vedea exponatele de anvergură din Dej.
Vizitatorii sosesc din toate colţurile ţării, mai puţin din Dej. Pe un forum destinat pasionaţilor de trenuri din România, "tudor_vl", un tânăr din judeţul Vrancea a povestit că, împreună cu un prieten, a venit pentru a vedea mini-muzeul de locomotive. "Amândoi ştiam de locomotivele expuse acolo, dar niciunul dintre noi nu a avut ocazia să ajungă, deci pentru amândoi a fost