Medicii ne recomandă ca în perioada sărbătorilor să consumăm cu moderaţie alimentele tradiţionale pe bază de carne de porc.
Pentru a evita indigestiile alimentare şi alte complicaţii medicale, specialiştii din Ministerul Sănătăţii ne recomandă să evităm excesele culinare, mai ales a produselor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire, iar carnea şi preparatele din carne de porc trebuie cumpărate din locuri autorizate care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor.
De asemenea, în această perioadă, alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă cereale, legume, fructe şi produse lactate. Este indicată şi evitarea consumului excesiv de alcool.
În ceea ce priveşte expunerea la frig, în special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, se recomandă îmbrăcăminte adecvată. Hidratarea trebuie făcută cu lichide calde, fără conţinut de alcool.
Medicii ne recomandă ca în perioada sărbătorilor să consumăm cu moderaţie alimentele tradiţionale pe bază de carne de porc.
Pentru a evita indigestiile alimentare şi alte complicaţii medicale, specialiştii din Ministerul Sănătăţii ne recomandă să evităm excesele culinare, mai ales a produselor cu conţinut ridicat de grăsimi şi preparate termic, prin prăjire, iar carnea şi preparatele din carne de porc trebuie cumpărate din locuri autorizate care pot certifica controlul sanitar-veterinar al produselor.
De asemenea, în această perioadă, alimentaţia trebuie să fie diversificată şi să cuprindă cereale, legume, fructe şi produse lactate. Este indicată şi evitarea consumului excesiv de alcool.
În ceea ce priveşte expunerea la frig, în special a persoanelor care vor participa la evenimentele organizate în aer liber, se recomandă îmbrăcăminte adecvată. Hidratarea trebuie făcută cu lichide calde, fără conţinu