Vezi
Sarbatorile reprezinta un foarte bun prilej de etalare a talentului si imaginatiei pentru multi specialisti in arta culinara. In ceea ce-l priveste, maestrul bucatar Antonio Passarelli s-a gandit sa se rasfete, ca in alti ani de sarbatori, cu o mancare foarte draga lui, si anume carnatii cu hrean. Pentru a nu avea probleme la digestie, acest preparat se asorteaza cu palinca romaneasca din belsug. “Manancam doua kilograme de carnati cu hrean si mi s-o terminat masa de Craciun, pentru ca carnatul ce hrean din Craciun este extraordinar. Mananc o data pe an - dar stati, cu multa tuica, multa palinca - sa pot sa diger. Asta este masa mea Craciun”, a aratat cunoscutul bucatar, pentru eMaramures.
Acest meniu de sarbatori e traditional pentru familia Passarelli – mai putin palinca, pe care o „importa” din Romania. Maestrul a marturisit ca atat carnatii cat si hreanul de care e atat de indragostit nu sunt specialitatea sa, ci a socrilor sai.
„ Un hrean bun. Nu din ala cumparat de la supermarket , hrean facut de tati, de socrul meu! Un hrean bestial, si un carnat facut de mami, adica de soacra mea”, a relatat el.
Chiar daca pentru el carnatii cu hrean reprezinta meniul principal de sarbatori, pe masa maestrului Passarelli se vor afla, la fel ca in anii trecuti, pe langa preparate romanesti, si mancaruri cu specific italian.
Mergand pe traditia de acasa, italianul va avea doua mese . La cea din Ajun va gati foarte multe feluri de mancare, bazate pe fructe de mare si peste cu garnituri de legume, paste si orez. A doua zi, la pranz va servi preparate cu multa carne.
Pastele au un loc special pe masa de Craicun. “Cand vorbim de multe preparate, vorbesc de peste 20 de preparate. De ce asa de multe? Pentru ca ganditi-va ca numai la nivelul de pasta - spaghetti - se face in patru cinci feluri diferite : cu sos de