SUCCES Ce-ar fi Crãciunul, fãrã mesele îmbelsugate, fãrã deliciile care aduc, odatã cu ele, mireasma sãrbãtorilor de iarnã?! Nimeni nu-si poate imagina un Crãciun, fãrã bunãtãtile traditionale: cârnãciori, caltabos, sunculitã, muschi sau piftie, toate fãcute din carne proaspãtã, dupã retete tainci, pe care bunicii nostri le-au aflat de la pãrintii lor si… tot asa, din generatie în generatie. Din acest punct de vedere, husenii sunt norocosi: chiar în orasul lor existã o firmã, Prod Cyp SRL, care pãstreazã cu sfintenie cele mai bune retete traditionale, fãcând, dupã litera lor, delicioasele produse, marca Boneo. Iar cei care au gustat din ele, stiu cu sigurantã cã nu e doar o simplã laudã, cu o realitate cu care husenii se mândresc! Nu e putin lucru ca numele orasului tãu, scris pe un produs de calitate, sã fie pe mesele atâtor oameni, din toate colturile tãrii, iar când cineva se va întreba despre locul unde s-au fãcut aceste bunãtãti, sã se spunã cã totul este… de la Husi!
Nicu Ciupilan este patronul acestei firme, iar husenii îl stiu în aceastã industrie demult, încã din 1966, de pe timpul fostei Cooperatii din judetul Vaslui. An de an a adunat experintã, a pus si pasiune în munca sa, apoi a avut grijã sã deprindã “meserie” de la carmangii renumiti în judet, iar astãzi are cu ce se mândri: produsele sale sunt cãutate si lãudate de absolute toti cei care le gustã! “Principiul meu este urmãtorul: sã nu-ti faci preparate speciale pentru tine. De unde mãnâncã tosi, mãnânci si tu, fiindcã numai asa esti silit sã faci produsele bune”, este convins huseanul Nicu Ciupilan. Astãzi, acesta îsi administreazã propria firmã, intratã în capitalism cu retelele din alte vremuri. Brandul sãu se numeste Boneo si prelucreazã pe lunã 70 de tone de carne, are 80 de angajati si distribuie produse si preparate din carne în 180 de magazine. Piata sa principalã este judetul