Potrivit unui studiu realizat de gândul.info, în Bistriţa-Năsăud preţurile la alimente au rămas neschimbate faţă de anul trecut, locuitorii judeţului fiind nevoiţi să scoată aceeaşi sumă din buzunare pentru bunătăţile necesare mesei de Crăciun şi Revelion. Singura care face excepţie este varza, în Bistriţa-Năsăud având cel mai mare preţ din ţară. Româniiau plătit anul acesta mai mult pentru bunătăţile necesare mesei de Crăciun, comparativ cu anul 2011. În Bistriţa-Năsăud, însă, preţurile s-au temperat, scoţând judeţul nostru din topul celor mai scumpe din ţară. Astfel, în 2011 Bistriţa-Năsăud era pe primul loc cu cea mai scumpă carne de porc, aceasta putând fi achiziţionată cu preţuri cuprinse între 11 şi 18 lei, iar în 2012 costul unui kilogram a rămas neschimbat, scumpindu-se, însă, în judeţe precum Braşov, Hunedoara, Bacău, Arad. În 2011 Bistriţa-Năsăud se afla în primele 5 judeţe cu cea mai scumpă carne de vită, kilogramul ajungând şi la 19 lei. Scumpirile din celelalte judeţe au scos Bistriţa-Năsăud din top anul acesta, preţul rămânând cam acelaşi potrivit datelor oferte de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. De asemenea, în Bistriţa-Năsăud se găseşte ca mai scumpă varză, în 2011 kilogramul costând 1,5-2 lei, iar în 2012 1,5-3 lei. La cartofi, însă, preţul a stagnat, kilogramul putând fi achiziţionat în 2011 cu preţuri cuprinse între 1 şi 1,5 lei. În 2012, în judeţe precum Bihor, kilogramul a putut fi achiziţionat şi cu 3,5 lei.
Sursa: gandul.info