Pentru mulţi gătitul este o necesitate. Pentru alţii este pur şi simplu un hobby, o pasiune în care pun suflet. Din orice categorie aţi face parte, noi vă prezentăm astăzi câteva sfaturi pentru a vă îmbunătăţi considerabil stilul de a lucra în bucătărie. 10. Scapă de cuptorul cu microunde!
Singura funcţie utilă cu adevărat a acestui aparat electrocasnic este aceea de dezgheţare. Dacă stăm să ne gândim puţin, ne putem dezgheţa alimentele şi ţinându-le la frigider pentru câteva ore, aşa că treaba este ca şi rezolvată. Cuptorul cu microunde nu numai că este nociv din anume puncte de vedere, dar nu poate adăuga savoare mâncării orice i-ai face. Aşadar, scapă de el sau măcar foloseşte-l foarte rar.
9. Citeşte reţeta!
Atunci când te apuci de gătit este bine să ştii ce ai de făcut. Citeşte reţeta de cel puţin trei ori de la cap la coadă pentru a înţelege-o mai bine. Apoi, scrie pe o foaie ingredientele de care ai nevoie şi cantităţile asociate lor.
8. Scrie liste!
Nu-ţi fie teamă să scrii ce ai de făcut. Nu toţi ne-am născut cu o memorie perfectă aşa că notează timpul de coacere sau de fierbere, paşii care trebuiesc urmaţi până la cele mai mici amănunte. Vorba aceea, perfecţiunea stă în detalii.
7. Foloseşte vin!
Multe mese se pot prepara cu ajutorul vinului, în special carnea. Foloseşte vinul atunci când faci o friptură la cuptor sau chiar şi atunci când vrei să faci un sos. Nu-ţi face griji pentru copii, alcoolul rămas în preparat nu va fi suficient pentru a-i afecta în vreun fel. Nu uita un lucru. Foloseşte vin roşu pentru carnea roşie şi vin alb, evident, pentru cea albă.
6. Profită de verdeţurile proaspete!
Achiziţionează câteva ghivece şi plantează în ele diferite tipuri de verdeţuri. Sau pur şi simplu cumpără-le dintr-o piaţă. Busuiocul, menta sau pătrunjelul îţi vor fi aliaţi de nădejde atunci când vei dori să găteşt