Nu ați fi crezut așa ceva despre locuitorii celei mai puternice economii din Europa și ai uneia dintre cele mai mari din lume. Dar cifrele arată destul de urât privind gradul de neștiință de carte în rândul germanilor, scrie capital.ro.
Conform unui material publicat de Russia Today, nu mai puțin de 7,5 milioane de nemți au un nivel mic sau foarte mic de educație. Mai precis, știu să scrie și să citească propoziții simple, dar nimic mai complex decât asta.
Mai mult, 300.000 de germani nu știu să scrie și să citească deloc.
Partea bună este că, spre deosebire de o țară precum România, Germania se interesează ca nivelul de educație a locuitorilor săi să crească și implementează cât mai multe programe pentru ca numărul celor care au un nivel redus de educație să scadă.
Să amintim și că în România, “Educaţia” nu primeşte nici în 2013 procentul din PIB stipulat în lege. Legea educaţiei naţionale, aprobată la începutul anului 2011, prevede că pentru finanţarea educaţiei naţionale este alocat anual, din bugetul de stat şi din bugetele autorităţilor publice locale, minimum 6% din Produsul Intern Brut al anului respectiv.
Guvernul va amâna din nou, până în 2014, termenul impus prin lege de la care trebuie sa asigure finantarea sistemului educational cu minimum 6% din PIB, o cota de finantare care nu a fost niciodata alocata sistemului de invatamant de la impunerea prin Legea educatiei a acestei masuri.
În Germania trăiesc 10,7 milioane de persoane de origine străină
Un număr total de 10,7 milioane de persoane de origine străină provenite din 194 de ţări îşi au în prezent rezidenţa în Germania, unde au ajuns ca imigranţi în ultimii 60 de ani, cnform cifrelor publicate de Oficiul federal de statistică (Destatis).
Aceasta înseamnă că în Germania un rezident din opt este de origine străină, după cum a anunţat oficiul public cu sediul l