Odata cu apropierea Anului Nou multi se intreaba ce vor servi musafirilor. La fel de multi insa isi fac insa griji legat de cum sa prezinte cele gatite, adesea bucatele fiind aceleasi in mai toate casele. Raspunsul pare evident: aspectuos.
Dar nu ajunge ca prezentarea sa fie estetica, trebuie sa fie si neasteptata. Orice gazda isi doreste ca invitatii sai sa spuna: "asa ceva n-am mai vazut!".
Portalul Big Picture propune cateva solutii simple, insa ingenioase, cu rezultate "de efect".
Nu este vorba de retete propriu zise, ingredientele sunt cele cunoscute de toata lumea. Totul consta in prezentare, iar acest lucru rezulta cel mai limpede numai din imagini sugestive, asa cum se vede mai jos.
Oua in felii de bacon, coapte la cuptor. Daca feliile nu "stau cuminti" inainte de a intra in cuptor, se pot lega cu ata de canepa sau de bumbac, care se va extrage inainte de servire.
Pizza in ciuperci uriase, la cuptor. Aluatul de pizza trebuie sa fie semicopt, inainte de a fi introdus in ciuperca. Se poate lua din comert, iar apoi se taie cu foarfeca.
Lichior de ciocolata in capsuni uriase. Pentru suportul capsunilor, se toarna ciocolata topita in forme dinainte pregatite din aluat fasonat manual si copt. Problema este daca se vor aduce si in acest an capsuni mari de sarbatori. E de la sine inteles ca este nevoie de caspuni mari, aratoase, pentru acest desert.
Avocado cu ou, la cuptor. Se despica avocado in doua parti, se scobeste numai putin, se introduce oul batut cu cascaval ras si se da la cuptor, atat cat sa se lege oul.
Felii de mar cu jeleu caramelizat. Modul de preparare rezulta din imagini, la fel ca si cel de prezentare.
Sursa: foodstory.ro Tag-uri: preparate, cina festiva, ivitati
Odata cu apropierea Anului Nou multi se intreaba ce vor servi musafirilor. La fel de mu