TIMIȘOARA. Facilităţiile la transportul în comun se vor acorda conform Protocolului dintre Primăria Timişoara şi Regia Autonomă de Transport Timişoara. Astfel, pensionarii, cetăţeni români cu domiciliul stabil în Timişoara care au împlinit 70 de ani şi beneficiarii legilor 341/2004, 44/1994 şi 309/2002 care au deja cardul RATT nu vor mai trebui să se prezinte la chioşcurile RATT pentru activarea abonamentului. Abonamentul va fi prelungit automat şi îi va garanta posesorului gratuitate pe viaţă.
Pensionarii care nu au card de transport RATT sunt aşteptaţi la toate cele 15 puncte de vânzare RATT pentru a primi cardul. Trebuie să aducă în original cartea de identitate, cuponul de pensie de pe ultima lună (sau adeverinţă de la Casa de Pensii), decizie, după caz.
Elevii din clasele I-XII sunt invitaţi la chioşcurile RATT cu buletinul de identitate (dacă au) şi carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs pentru a-şi activa abonamentul pentru anul 2013. Gratuitatea se menţine până la pierderea calităţii de elev şi este valabilă şi în perioada vacanţelor şcolare. Facilitatea se acordă elevilor până la vârsta de 19 ani.
Angajaţii asociaţiilor îşi vor activa abonamentele pentru anul 2013 la Centrul de Gratuităţi RATT de pe strada Intrarea Doinei, nr.2 pe baza listelor transmise de asociaţii şi a buletinului de identitate.
Beneficiarii din secţiunea reduceri a protocolului îşi vor încărca abonamentele lunar sau la nevoie pe baza documentelor specifice.
Toţi călătorii care au facilităţi la transportul în comun şi sunt cuprinşi în protocol trebui să aibă asupra lor după caz documentele doveditoare: buletin, cupon de pensie, decizie, carnet de elev vizat la zi pe care le vor prezenta la solicitarea echipelor de control.
TIMIȘOARA. Facilităţiile la transportul în comun se vor acorda conform Protocolului dintre Primăria Timişoara şi Regia Aut