Ne aşteaptă un sfârşit de an liniştit, din punct de vedere meteorologic. Vestea bună e că stratul de zăpadă de la munte, deja consistent, a rezistat cu brio, în ciuda temperaturilor pozitive din ultimele zile. Mai mult, estimările meteorologilor, de până în februarie, nu indică fenomene deosebite ale naturii.
Zăpadă din belşug la munte
Iarna a părut că pierde hăţurile, în România, după ce ieri s-au înregistat nu mai puţin de 18 grade la Reşiţa. Vremea caldă se va sfârşi însă, iar Administraţia Naţională de Meteorologie prognozează că în următoarele trei zile vom avea temperaturi de cel mult opt grade, ziua, şi de până la minus zece grade, noaptea, valori normale pentru această perioadă, declară specialiştii. Stratul de omăt de la munte a rezistat asaltului gradelor pozitive, astfel că ieri la Sinaia, de pildă, se înregistraseră 51 de centimetri, la Bâlea Lac - 77, la Întorsura Buzăului - 27, iar la Miercurea Ciuc - 25.
Revelion cu precipitaţii slabe în toată ţara
Revelionul nu va aduce românilor surprize deosebite, din partea naturii, potrivit estimărilor meteorologice realizate de Centrul European pentru Prognoze de Medie Durata de la Reading - Anglia. Temperatura aerului va scădea în toată România, în ultimele zile ale acestui an. Banatul va avea cel mult 6-8 grade în termometre şi precipitaţii slabe, mai ales sub formă de ploaie. Crişana va cunoaşte aproximativ acelaşi regim termic, vor fi ploi şi lapoviţă, dar fără mare importanţă cantitativă. Transilvania va tremura în jurul valorii de minus cinci grade. Maramureşul nu se poate lăuda cu mai puţin de patru grade sub zero. Va ninge şi aici, tot slab. Moldova se menţine foarte puţin peste zero grade, iar cerul va fi şi aici prea puţin darnic în fulgi de nea. Dobrogea se învârte şi ea în jurul a zero grade, udată fiind de ploi. Muntenia va avea cel mult cinci grade, cu plus - ziua, ia