Marea Britanie a cheltuit aproape 9 miliarde de lire sterline (14,42 miliarde dolari) pentru Jocurile Olimpice de la Londra, care s-au bucurat de o strălucire şi un succes pe măsură.
Olimpiada londoneză s-a dovedit a fi o reuşită pentru Marea Britanie, atât din punct de vedere spiritual, cât şi financiar, în ciuda recesiunii economice, beneficiile fiind cifrate la circa 20 de miliarde de dolari, în ciuda scepticismului care a învăluit cel mai important eveniment sportiv din lume.
Marea Britanie a performat şi din punct de vedere sportiv, reuşind clasarea pe locul trei în clasamentul pe medalii, cel mai bun rezultat al său din 1920 încoace, în urma Statelor Unite, care au revenit pe prima poziţie, şi a Chinei, care a coborât pe locul doi după ce şi-a tăiat partea leului la Olimpiada de la Beijing, din 2008.
În plus, Olimpiada de la Londra a oferit britanicilor un plus de imagine pozitivă, cu o metropolă tolerantă, primitoare şi multiculturală.
Jocurile de la Londra (27 iulie - 12 august) au fost definite de Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), la ceremonia de închidere, ca fiind ''vesele şi glorioase'', în ton cu imnul 'God Save the Queen', într-un moment în care Regina Elisabeta sărbătoarea 60 de ani de la urcarea pe tron.
Securitatea Olimpiadei londoneze a fost asigurată, ireproşabil, de 18.000 de soldaţi britanici, care au impresionat prin profesionalism, dar şi prin umorul lor spontan.
Ceremonia de deschidere, imaginată de Danny Boyle, regizor premiat cu Oscar, a încântat şi surprins, lumea fiind captivată de prestaţia cinematografică a Reginei Elisabeta în persoană, alături de actorul Daniel Craig, interpretul legendarului personaj James Bond. De asemenea, nici ceremonia de închidere, coregrafiată de Kim Gavin, nu a fost mai prejos. Britanicii au predat, cu acest prilej, ştafetă către organiz