Pentru cei alergici doar la polen, sezonul rece reprezinta o pauza binemeritata de la toate manifestarile neplacute precum nas infundat, stranut repetat, ochi rosii si inlacrimati. Dar daca simptomele persista si iarna, este posibil sa fim alergici si la factori cu care ne intalnim zi de zi in casa sau la serviciu. Multi dintre cei cu astfel de probleme cred ca au, pur si simplu, o imunitate slaba, si ca racesc des.
Alergiile au manifestari comune cu virozele de sezon, de aceea multi dintre noi le confunda. Dar daca le tratam ca pe raceli, cu medicamente precum ibuprofen, ne alegem doar cu efectele adverse, manifestarile ca nas infundat, stranutul si, uneori chiar tusea, persistand in ciuda tratamentului.
Daca ignoram simptomele alergiilor, in timp ele pot evolua spre astm. De aceea, este foarte important sa le deosebim de raceala si sa le tratam ca atare.
„Pentru a deosebi rinita alergica de raceala, ar trebui sa luam in calcul si daca exista cazuri de viroze in comunitatea in care traim. In rinitele sezoniere, constatam reluarea simptomelor de la un an la altul, in aceeasi perioada. Simptome care nu sugereaza o rinita alergica sunt blocajul nazal fara alte simptome asociate, sangerarile nazale repetate si durerea“, explica medicul primar alergolog Camelia Berghea, de la ambulatoriul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia“, din Bucuresti, si blogger adevarul.ro.
Integral pe adevarul.ro Tag-uri: decoratiune, alergie, Craciun
Pentru cei alergici doar la polen, sezonul rece reprezinta o pauza binemeritata de la toate manifestarile neplacute precum nas infundat, stranut repetat, ochi rosii si inlacrimati. Dar daca simptomele persista si iarna, este posibil sa fim alergici si la factori cu care ne intalnim zi de zi in casa sau la serviciu. Multi dintre cei cu astfel de probleme cred ca au, pur si simplu, o im