Nu lasa sa treaca sarbatorile fara sa incerci acest tort de biscuiti si caramel. Plin de ciocolata, inclusa intr-o crema fina si usoara, tortul este un adevarat regal. In plus se face repede si se potriveste perfect pentru masa de Anul Nou.
Pentru un tort de biscuit si caramel care sa sature 10-12 musafiri, ai nevoie de 200 de grame de biscuiti simpli, 100 de grame de unt 400 de grame de sos de caramel (pentru prepararea caruia ai nevoie de 300 de grame de zahar, 200 de grame de smantana subtire, 50 de grame de unt, 100 de mililitri de apa), o lingurita sare de mare, 300 de grame de ciocolata de menaj, 300 de grame de smantana subtire, esenta de vanilie.
Incearca si prajitura de Craciun
Prepara mai inainte de toate sosul caramel: pune apa si zaharul pe foc si lasa totul sa fiarba pana ce capata o culoare aramie si se leaga usor. Nu amesteca. Da deoparte si pune untul si smantana dintr-o data, apoi amesteca bine cu un tel. Ai grija pentru ca se face spuma multa si abur. Amesteca si pune din nou pe foc pentru cateva minute pana cand capata consistenta unei creme dense. Da deoparte sa se racoreasca.
Pregateste o tava cu pereti detasabili, cu diametrul de 20 de centimetri. Piseaza bine biscuitii si amesteca-i cu untul topti. Pune totul in tava si preseaza bine pentru a avea un blat uniform. Din caramelul facut da deoparte doua-trei linguri.
In restul de caramel pune ciocolata topita in prealabil, cand este inca foarte fierbinte, adauga sarea, esenta de vanilie si la final smantana. Amesteca bine. Pune caramelul pastrat peste blatul de biscuiti, crema deasupra si da tortul la rece pentru cel putin 10 ore.
Decoreaza tortul cu crema de caramel si ciocolata. Serveste-l cu frisca.
Nu lasa sa treaca sarbatorile fara sa incerci acest tort de biscuiti si caramel. Plin de ciocolata, inclusa intr-o