Antrenorul emerit Dumitru Artene (foto – centru) pune că a avut un an foarte bun în privința rezultatelor. A rămas, însă, cu buzele umflate când a fost vorba de o anumită premiere.
Adevărata luptă a antrenorului emerit Dumitru Artene și a elevelor sale nu este cea de la campionatele naționale sau de la competițiile internaționale, ci aceea cu un sistem în care meritele sunt rar și puțin recunoscute și răsplătite. Cu toate acestea, Artene răzbate în continuare și scoate campioane pe bandă, dar are și momente în care îi vine să renunțe. O bucurie i-a făcut în acest an Primăria comunei Ion Creangă, care l-a recompensat financiar, la fel cum a făcut și cu elevele sale, majoritatea din comuna amintită, campioane naționale pe echipe, la cadete. Amarul alimentat de nerecunoașterea meritelor sale și ale sportivelor pe care le pregătește a mai fost îndulcit, la sfârșit de an, și de premierea făcută la Clubul Atletic Roman. “Nu la fel s-a întâmplat și la Direcția Județeană de Sport Neamț, acolo unde am fost chemat, împreună cu Mădălina Linguraru, să fim premiați, dar ne-am întors acasă fără nicio recompensă“, după cum spune Artene.
Spiritul de luptător este, însă, mai puternic și antrenorul emerit privește înapoi cu mulțumire față de treaba bine făcută.
“Vreau să extind aria de selecție”
“2012 a fost un an bun, chiar foarte bun, cu zece medalii la campionate naționale în concursurile individuale, dar și cu aur și bronz în competițiile pe echipe, care confirmă valoarea școlii romașcane de lupte. Un rezultat excepțional a fost obținut de Mădălina Linguraru, sportivă transferată la club din afara județului în acest an – medalie de bronz la Campionatul European al juniorilor, dar și clasarea pe poziția a opta la Mondiale. Și anul trecut a avut rezultate foarte mari, locul 5 la Europene și locul 7 la Mondiale, iar acum a luat bronz