Oricat de bune ar fi bucatele traditionale romanesti, vine un moment cand ce-i mult strica. Daca majoritatea dau deoparte carnea grea si se rezuma, macar pentru cateva zile, la legume, fructe si sucuri naturale, exista oameni care isi pot permite sa puna pe masa adevarate deicatese, care costa mici averi.
Iata cu ce se delecteaza rasfatatii sortii in caminul propriu sau in cele mai alese restaurante din lume, potrivit Listverse:
Ou de Araucana
Gainile Araucana sunt originare din Chile si sunt deosebite prin faptul ca depun oua albastre. Doar localul "The Tocqueville", din New York, serveste acest fel de mancare, usor fiert, cu risotto sau paste. O portie costa 100 de dolari, pret justificat de prezenta trufelor Perigord, care intra in compozitie.
Pepeni galbeni Yubari
Acesta este un pepene hibrid, obtinut din Earl's Favorite si Burpee, un tip de pepene iute. Hibrizii sunt crescuti doar in serele din Yubari, in insula Hokkaido, din Japonia.
Gustul este undeva intre pepene galben, rosu si ananas. Poti sa cultivi pepenele si singur, dar nu va fi un pepene Yubari daca nu e crescut pe insula. Un astfel de desert poate fi cumparat la preturi cumprinse intre 50 si 100 de dolari.
Un asemenea pepene, insa, perfect sferic, a fost vandut la o licitatie cu 26.000 de dolari.
Pizza de aur a lui Margo
Chiar poti sa mananci aur, caci nu iti va face rau, iar daca ai bani si nu ai ce face cu ei, de ce sa nu experimentezi asa ceva? Pizzeria Margo, din Malta, vinde o pizza cu trufe albe si garnisita cu frunze de aur. Trufele albe "Alba madona" sunt cele mai scumpe din lume, fiind foarte rare si greu de gasit.
In mod ciudat, gustul lor este descris de experti ca "mucegai, usturoi, gaz natural, gust branzos, de ceapa, dar nu chiar ceapa, de pamant, d