Realizarea unor parcări supraetajate, construirea de noi parcuri (Ferentari, Văcăreşti şi Lacul Morii), extinderea metroului în zonele aglomerate ale Capitalei, Centrul oraşului, amenajarea de mici porturi pe râurile din vecinătate - toate sunt obiective ale "Conceptului strategic Bucureşti 2035", relansat în dezbatere publică anul acesta de municipalitate.
În 2012, unele dintre proiectele primarului s-au concretizat, altele fac paşi timizi spre acest lucru din lipsa banilor, iar unele rămân încă la stadiul de obiectiv doar pe hârtie.
Taxele şi impozitele locale în 2013
Poate cea mai importantă decizie pentru locuitorii Capitalei, cea care se simte la buzunare, s-a luat pe final de 2012, pe 18 decembrie, când Consiliul General al Municipiului Bucureşti a adoptat o hotărâre potrivit căreia, anul viitor, taxele şi impozitele rămân la nivelul acestui an, iar maşinile electrice şi cele hibrid beneficiază în continuare de o scutire la impozitul pentru autovehicule de 95 de procente.
În contextul în care la mijlocul lunii decembrie Executivul a reactualizat limitele minime şi maxime ale taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei, Ministerul Finanţelor Publice preciza, într-un comunicat de presă, că autorităţile locale sunt cele care stabilesc nivelul efectiv al impozitelor între limitele minime şi maxime, având inclusiv competenţa legală de a reduce nivelul efectiv al acestora cu până la 10%, în condiţiile plăţii integrale a impozitului local datorat anual.
Căldura din apartamentele bucureştenilor
Chiar dacă şi în iarna 2012 - 2013 bucureştenii beneficiază de subvenţie pentru căldura din apartamente, acest lucru nu va mai fi posibil în viitor. Soluţia propusă de Municipalitate este realizarea unui sistem integrat de alimentare centralizată cu energie termică, care va include pr