Parlamentarul rămâne cu interdicţia de a părăsi ţara. Instanţa supremă a respins plângerea sa faţă de măsura preventivă luată în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă. În acestă cauză, deputatul viza obţinerea de fonduri pentru campania electorală.
Avocatul deputatului a arătat că deşi acesta are grave probleme cardiace, nu a uzat de aceste considerente medicale. Avocatul a precizat că Ion Stan a dorit să-i fie ridicată interdicţia de a părăsi ţara ca o chestiune de principiu. Totodată, apărătorul a arătat că doreşte urgentarea cercetărilor în acest dosar şi trimiterea cât mai rapidă a cauzei la judecătorii instanței supreme. Acelaşi lucru l-a susţinut şi Ion Stan, arătând că vrea să fie trimis cât mai repede în judecată pentru a-şi dovedi nevinovăţia.
S-a folosit de imunitate
Pe 21 decembrie, Camera Deputaţilor a respins, prin vot, ridicarea imunităţii deputatului Ion Stan și cererea de reținere a acestuia. Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, după respingerea în plenul Camerei a ridicării imunităţii lui Ion Stan, că acesta nu mai poate face parte din PSD şi că soluţia, în urma votului deputaţilor ar fi ca acesta să demisioneze din Parlament. Ulterior, deputatul Ion Stan şi-a anunţat demisia din PSD, nicidecum din Legislativ. În 27 noiembrie, ministrul Justiţiei a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Stan.
Bani pentru partid
DNA a început urmărirea penală faţă de Ion Stan pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. În acelaşi dosar este urmărit penal şi şoferul deputatului, Florin Sarca, pentru complicitate la trafic de influenţă. Procurorii DNA arată, în ordonanţa de începere a urmăririi penale, că Ion Stan a cerut 130.000 de lei de la persoana care l-a denunţat, bani care urmau să fie folosiţi pentru cumpă