Al Doilea Război Mondial a dezvăluit pe parcursul anilor poveştile multor eroi care şi-au dat viaţa pentru ţara lor prin acte de curaj nemărginit. Povestea eroică a unui soldat englez care a rămas în memoria armatei britanice ar putea să ducă la construirea unei statui în memoria acestuia.
Pe 6 iunie 1944, ziua debarcării în Normandia năştea groază în mintea soldaţilor aliaţi care urmau să dea piept cu inamicii nazişti. Cu câteva momente înainte de debarcare soldaţii britanici primeau de la superiorii lor un accesoriu destul de bizar pentru câmpul de luptă. Fiecare dintre ei a primit un prezervativ, moment care a născut amuzamentul tuturor.
Printre soldaţii miraţi de noul element din dotare se afla şi sergentul Stanley Hollis. "Pentru ce sunt astea? Ce trebuie să facem cu ele?", a întrebat englezul.
Momentul amuzant avea să mai descreţescă frunţile soldaţilor mai tineri, mulţi dintre care aveau să fie ucişi sau răniţi grav la doar câteva momente de la debarcare, relatează Daily Mail.
Sergentul Hollis, în vârstă de 31 de ani, era unul dintre cei mai experimentaţi soldaţi ai armatei britanice, având la activ bătălii precum cele de la Dunkirk, El Alamein sau Sicilia. Ca un lider, Hollis avea de dat exemplu camarazilor săi: fără frică.
Debarcarea din Normandia avea să fie un moment extrem de sângeros în istoria mondială a conflictelor militare. Sergentul Stanley Hollis împreună cu soldaţii din regimentul Green Howard se aflau pe plaja Gold, exact în centrul invaziei din Normandia. Faptele sale din ziua aceea aveau să îi aducă recunoştinţă supremă şi Crucea Victoriei, cea mai înaltă distincţie pentru un militar.
În ziua debarcării, acel onor militar a fost singurul acordat vreunui soldat după evenimentele petrecute la debarcarea din Normandia.
150.000 de soldaţi au debarcat în ziua aceea pe plaja Normandiei, dintre aceştia 12