Pentru ca trecerea în noul an să fie prilej de bucurie, iar acest moment să nu fie umbrit de evenimente nedorite, reprezentanţii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea reamintesc principalele recomandări de prevenire a incendiilor pentru unităţile unde este organizat Revelionul.
Pompierii spun că trebuie să se asigure întreţinerea corespunzătoare, verificarea periodică şi remedierea tuturor defecţiunilor de la instalaţiile electrice, sistemele de încălzire utilizate, aparatele de preparat şi încălzit hrană şi coşurile de fum, de către personal autorizat, iar căile de evacuare din clădiri trebuie să fie marcate. De asemenea, trebuie menţinut în funcţionare iluminatul de siguranţă ce echipează clădirile şi este interzisă suplimentarea numărului de locuri în incinta sălilor în care sunt organizate festivităţi. Totodată, stingătoarele şi hidranţii interiori de incendiu trebuie să funcţioneze, iar autoturismele, autocarele şi microbuzele trebuie parcate în aşa fel încât să nu blocheze căile de acces pentru intervenţia serviciilor profesioniste ori voluntare pentru situaţii de urgenţă.
Pompierii mai spun că trebuie să se ia măsuri de instruire a personalului privind prevenirea situaţiilor de urgenţă, intervenţia operativă pentru stingerea incendiilor, evacuarea persoanelor, bunurilor şi anunţarea eventualului eveniment produs, iar artificiile nu trebuie folosite în locuri unde există pericol de izbucnire a unui incendiu.
Recomandările pompierilor pentru perioada sărbătorilor
Din analizele statistice realizate la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă rezultă că în perioada ianuarie – noiembrie, serviciile profesioniste, voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, populaţia şi personalul de la locul de muncă au acţionat pentru stingerea a peste 340 incendii. Majoritatea,