Campioana României a părăsit grupele Ligii Campionilor cu fruntea sus, învingând Manchester United, chiar pe „Old Trafford“. Astfel, Cadu şi compania au depăşit performanţa Unirii Urziceni, formaţie care deţinea recordul de puncte câştigate de un club românesc în Ligă, opt.
Cu toate acestea, răsplata financiară a formaţiei din Gruia n-a fost pe măsura aşteptărilor patronului.
„Am primit, până acum, în jur de 11 milioane de euro de la UEFA. Banii vin în tranşe. Totalul sumelor va ajunge la 14 milioane de euro. Cei care au vorbit despre alte sume nu se află la curent cu politicile UEFA. Au crezut că primele sunt la fel ca cele acordate pe vremea când Steaua juca în grupele Ligii. Pe atunci UEFA era mult mai darnică“, a afirmat patronul CFR-ului pentru citynews.ro.
Paszkany n-a fost mulţumit nici de vânzarea biletelor la confruntările cu Manchester United, Galatasaray şi Sporting Braga. „La meciurile din grupe s-au încasat în jur de 700.000-800.000 de euro. De aici se plătesc diverse, inclusiv impozite, aşa că sumele care ne rămân sunt mai degrabă nesemnificative. Probabil că nici dacă punem la socoteală şi încasările din meciurile disputate în preliminariile Ligii Campionilor nu trecem de 600.000-700.000 de euro, net“, a încheiat Paszkany.
Cât a luat Oţelul?
În ultimele trei sezoane, România a fost reprezentată în grpuele Ligii Campionilor de CFR Cluj, Oţelul Galaţi şi, iarăşi, de CFR Cluj.
Paszkany susţine că pentru această ultima participare va încasa, maximum, 14 milioane de euro. Asta în condiţiile în care, în stagiunea precedentă, Oţelul a primit 18,382 de milioane de euro, potrivit datelor oficiale publicate de UEFA.
Altfel spus, gălăţenii, care au făcut zero puncte, şi s-au clasat pe ultimul loc în grupă, au luat mai mulţi bani decât CFR Cluj, care a adun