Programul a fost stabilit, echipele s-au înscris, iar organizatorii pregătesc toate cele necesare: duminică la ora 7,30 dimineaţa poate începe competiţia ajunsă la ediţia a treia, intitulată „Pomana Porcului“ din Pecica.
Concursul, menit să ducă mai departe tradiţia tăiatului porcului în oraşul nostru, a adunat şi în acest an zece echipe din Pecica, Turnu şi din Ungaria. Din ţara vecină vor fi prezenţi reprezentanţii localităţilor cu care oraşul are o colaborare foarte bună, şi anume: Bătania, Csanádpalota şi Domaszék – comuna cu care s-a realizat prima ediţie, în cadrul proiectului „Hrana ţi-e viaţa”, finanţat de Uniunea Europeană.
Animalele vor fi sacrificate şi prelucrate şi de această dată pe platoul pieţei care, de la Praznicul de Pită Nouă, poartă numele de Piaţa Regele Mihai I.
Organizatorii: Primăria Oraşului Pecica şi Consiliul Local vor pregăti cortul de mari dimensiuni pentru a oferi cadrul adecvat concursului şi îi invită pe pecicani să participe la acest eveniment care se va termina cu jurizarea produselor realizate de echipe: cârnaţi, caltaboşi, jumări ş.a.
Programul a fost stabilit, echipele s-au înscris, iar organizatorii pregătesc toate cele necesare: duminică la ora 7,30 dimineaţa poate începe competiţia ajunsă la ediţia a treia, intitulată „Pomana Porcului“ din Pecica.
Concursul, menit să ducă mai departe tradiţia tăiatului porcului în oraşul nostru, a adunat şi în acest an zece echipe din Pecica, Turnu şi din Ungaria. Din ţara vecină vor fi prezenţi reprezentanţii localităţilor cu care oraşul are o colaborare foarte bună, şi anume: Bătania, Csanádpalota şi Domaszék – comuna cu care s-a realizat prima ediţie, în cadrul proiectului „Hrana ţi-e viaţa”, finanţat de Uniunea Europeană.
Animalele vor fi sacrificate şi prelucrate şi de această dată pe platoul pieţei care, de la Praznicul de Pită Nouă, poartă n