În ţara noastră, există peste 5000 de copii bolnavi de cancer şi doar câteva centre mari de tratament. Aproximativ jumătate dintre aceştia ajung la tratament în Bucureşti, iar părinţii sunt nevoiţi să stea alături de ei, în spital sau la prieteni ori rude din Capitală.
Multe familii nu au însă cunoştiinţe în Bucureşti, iar pe lângă tratamentul costisitor al copilului bolnav de cancer, părinţii sunt nevoiţi să plătească şi pentru cazare.
Totuşi, mulţi dintre ei nu au nici prieteni, nici rude, iar pe lângă tratamentul costisitor al copilului bolnav de cancer, sunt nevoiţi să plătească şi pentru cazare.
Din dorinţa de a le oferi o mână de ajutor, în urmă cu 16 ani câţiva oameni au pus pe picioare Casa Părinţilor, un loc unde părinţii, aflaţi în Bucureşti la tratament cu copiii lor, se pot caza gratuit.
Casa Părinţilor este un proiect al Asociaţiei P.A.V.E.L (Primind Ajutor, Viaţa Este Luminoasă), care oferă sprijin părinţilor ai căror copii, bolnavi de cancer, sunt internaţi în spitalele din Bucureşti.
Casa Părinţilor este un apartament cu cinci camere, dintre care trei sunt amenajate ca dormitoare, baie şi bucătărie.
Părinţii ori persoanele care însoţesc un copil bolnav, nu plătesc cazare, singura obligaţie este aceea de a păstra curăţenia şi integritatea lucurilor din apartament.
Casa Părinţilor a fost înfiinţată în urmă cu 16 ani, iar în toţi aceşti ani a găzduit gratuit peste 1200 de familii.
”Casa Părinţilor funcţionează din anul 1996. Aici s-au întâmplat foarte multe lucruri, este un loc încărcat de foarte multe amintiri şi activităţi. Aici veneau părinţii şi erau consiliaţi de alţi părinţi, aici se dădea ora exactă pentru toate activităţile noastre de la P.A.V.E.L (...). Noi avem cam 100 de părinţi în momentul ăsta şi ne ocupăm de copiii care sunt în spitale", a declarat Raluca Tănase, terapeut prin joc şi coordo