Sărbătoarea trecerii dintre ani este pentru fiecare dintre noi un bun prilej de a contabiliza realizările dar şi de a face planuri de viitor. Nu fac excepţie de la acest exerciţiu nici liderii comunităţilor, cu atât mai mult cu cât ei şi-au luat pe umeri şi soarta concetăţenilor lor pentru o perioadă de timp. Câţiva dintre ei ne-au împărtăşit unele din gândurile cu care întâmpină controversatul an 2013.
Majoritatea edililor de oraşe rămân acasă
Edilul-şef al celui mai… industrializat oraş arădean, Gheorghe Burdan, ne-a spus că priveşte Noul An cu încredere. Optimismul lui se bazează atât pe deosebitele realizări ale anilor trecuţi din Chişineu-Criş cât şi pe faptul că alţi doi investitorii vor demara afaceri în oraş. „Nu vom mări taxele locale nici anul acesta – nu pentru că n-am avea nevoie de bani ci pentru a lăsa localnicilor timp de revenire economică după aceşti ultimi ani deosebit de grei. Am preferat să facem noi – administraţia, eforturi sporite ca să aducem şi alţi investitori, pentru a mări baza de impozitare. Cât priveşte noaptea dintre ani, o voi petrece acasă, alături de familie“ a precizat primarul din Chişineu-Criş.
Tot acasă va rămâne şi Nicolae Aniţei, primarul oraşului Curtici. „În ultimii şase ani, cel puţin, Anul Nou l-am aşteptat alături de curticeni, în faţa Primăriei, unde, după numărătoarea de la miezul nopţii ne-am bucurat împreună de frumuseţea focurilor de artificii. Pentru anul viitor ne dorim să putem finaliza tot ce ne-am propus şi toată lumea s-o ducă mai bine“ ne-a mărturisit edilul curticean.
Alături de cei dragi şi tot în oraşul său va petrece Revelionul şi tânărul primar din Ineu, Călin Abrudan. „Aşteptăm Noul An cu credinţa că sigur va fi mai bun decât cel anterior – cu toată criza agresivă – şi cu dorinţa de a reuşi să facem tot ce ne-am propus pentru ca ineuanilor să le fie drag să trăiască în oraşu