Organizaţiile non-guvernamentale din toată ţara sunt invitate să se înscrie la o serie de cursuri de politici publice organizate de Institutul pentru Politici Publice (IPP), în cadrul proiectului „Consolidarea mecanismelor de consultare a societăţii civile cu autorităţile publice centrale şi locale – un element fundamental pentru creşterea calităţii procesului de elaborare a politicilor publice”. „Proiectul urmăreşte să sprijine decidenţii, dar şi societatea civilă din Bucureşti şi ţară să deprindă cunoştinţe practice despre cum se iniţiază/evaluează transparenţa şi eficacitatea politicilor publice”, transmite într-un comunicat de presă Violeta Alexandru, directorul IPP.
Proiectul vizează creşterea capacităţii ONG-urilor locale, cu activitate relevantă în domeniul administraţiei publice, de a se implica în procesul de consultare cu autorităţile publice centrale şi locale, pentru a determina creşterea calităţii iniţiativelor de politici publice. Este vorba despre patru sesiuni de instruire, în lunile februarie şi martie 2013, accesul fiind gratuit, pe baza unui CV şi a unei scrisori de recomandare din care să rezulte utilitatea dobândirii cunoştinţelor despre cum se iniţiază, evaluează sau cum se amendează o politică publică.
Cursurile vor îmbina elemente de teorie cu studii de caz practice şi vor fi susţinute de lectori recunoscuţi în domeniu. În final, participanţii primesc o diplomă, recunoscută CNFPA. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.
Organizaţiile non-guvernamentale din toată ţara sunt invitate să se înscrie la o serie de cursuri de politici publice organizate de Institutul pentru Politici Publice (IPP), în cadrul proiectului „Consolidarea mecanismelor de consultare a societăţii civile cu autorităţile publice centrale şi locale – un ele