Anul viitor se anunţă ceva mai bun pentru Brăila, cel puţin din punct de vedere al infrastructurii locale. Cel puţin asta rezultă din planurile autorităţilor locale. Astfel, în primăvară, va fi finalizată reabilitarea de la suprafaţă a Bulevardului Dorobanţi: se va aşterne asfaltul şi se va putea circula pe toată lungimea străzii. Pe câte o bandă pe sens, desigur, pentru ca banda cealaltă va fi ocupată, ca şi înainte de reabilitare, de maşinile parcate pe lângă bordură, nefiind prevăzute spaţii suplimentare pentru parcări.
Pe la jumătatea anului viitor va fi finalizat şi podul de tramvaie din Brăiliţa, iar prin toamnă ar trebui să fie gata reabilitarea fântânii şi a zonei de Esplanadă din jurul palatului Administrativ. Mai în iarnă va fi gata extinderea canalizării pe toate străzile din muncipiu. În 2013 vor mai fi reabilitate nişte străzi din municipiu şi ar trebui să fie gata asfaltarea drumului din Insula Mare, care leagă Brăila de Blasova. Tot anul viitor ar trebui să fie demarate alte câteva proiecte mari, printre care reabilitarea Parcului Monument, a întregii faleze, a castelului de apă din Grădina Publică şi a taberei Blasova din IMB. Toate acestea vor mai schimba ceva din faţa învechită a Brăilei şi, în plus, vor mai asigura nişte locuri de muncă, chiar dacă lucrările nu vor fi efectuate de firme locale.
Şi totuşi, ceva lipseşte din acest peisaj aproape idilic. Cum ar fi, de exemplu, câteva proiecte legate de investiţii în unităţi de producţie, care să aducă şi valoare adăugată economiei locale. Ori vreun plan al administraţiei legat de atragerea unor investitori, de crearea unui parc industrial, care să ofere firmelor facilităţi pentru dezvoltarea unor linii de producţie ori măcar de asamblare. Sau cel puţin o viziune teoretică asupra viitorului economic al Brăilei.
Da, sunt bune şi centrele comerciale, pentru că şi ace