Nivelul taxelor şi impozitelor locale din noul an rămâne, în continuare, incert. Asta în ciuda votului favorabil exprimat ieri în unanimitate de aleşii MC-L pe un proiect de hotărâre nou, cuprinzând unele modificări faţă de documentul care a încins, cu o zi înainte, spiritele în şedinţa extraordinară a CLM. De vină pentru această situaţie fără precedent ar fi, în viziunea primarului Gheorghe Falcă, Guvernul.
Nu a fost linişte nici ieri în Consiliu, iar locul problemelor urbei a fost luat de disputa politică. Prezenţi în sală, la ora anunţată de edilul-şef cu o zi înainte, pentru a participa la şedinţa-fulger a CLM, consilierii USL au fost puşi în situaţia jenantă de a aştepta în zadar, timp de o jumătate de oră, apariţia colegilor de la Putere aflaţi în biroul primarului. Nu a fost să fie o şedinţă comună, ieri, în CLM iar proiectul privind nivelul dărilor locale de anul viitor a fost supus votului cu două ore mai târziu faţă de ora anunţată iniţial.
Fără Opoziţie la vot
Numai aleşii Puterii au fost prezenţi în sala de şedinţe la momentul votului, însă cvorumul a fost întrunit. Niciun amendament nu a fost formulat de cei 13 aleşi locali, iar proiectul de hotărâre a trecut cu unanimitate de proba votului deşi doar 12 voturi ar fi fost suficiente în acest sens. Votul de ieri nu a fost unul obişnuit. Noul proiect de hotărâre ce prevede o majorare cu 16,05 % a taxelor şi impozitelor locale de anul viitor a fost votat de aleşii Puterii sub condiţie suspensivă. Cu alte cuvinte, nivelul dărilor locale va creşte la anul doar dacă Hotărârea de Guvern care reglementează acest lucru va fi publicată în Monitorul Oficial, lucru care s-ar putea produce pe data de 4 ianuarie. În caz contrar, administraţia Falcă lasă să se înţeleagă că, în lipsa Hotărârii de Guvern, intenţia Executivului este aceea de rămânere la nivelul actual al taxelor şi impozitelor. @N_P