Laura Georgescu a fost aleasă preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), iar Răsvan Popescu a fost desemnat vicepreşedinte interimar al CNA, în şedinţa de vineri a Consiliului, care nu a avut un regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete.
În urma scrutinului organizat vineri la sediul CNA, Laura Georgescu a fost aleasă preşedinte al CNA, cu nouă voturi "pentru" şi unul "împotrivă". Propunerea va fi trimisă Parlamentului spre validare.
Dacă va fi validată de plenul Parlamentului, Laura Georgescu va fi prima femeie numită preşedinte al CNA.
Laura Georgescu a fost numită membru titular în CNA, pentru un mandat de şase ani, de plenul reunit al Parlamentului, pe 30 octombrie. Laura Georgescu a fost propusă de Guvern în calitate de membru titular al CNA.
Membrii CNA s-au întrunit vineri, în jurul orei 12.15, într-o şedinţă care nu a avut regim public, pentru a alege preşedintele instituţiei, funcţie pentru care a candidat doar Laura Georgescu, şi vicepreşedintele, pentru care au candidat Răsvan Popescu şi Lorand Turos.
Şedinţa în cadrul căreia CNA şi-a desemnat noii preşedinte şi vicepreşedinte interimar s-a desfăşurat cu uşile închise şi s-a încheiat în jurul orei 14.00.
La şedinţa CNA au participat Răsvan Popescu, Lorand Turos, Viorel-Vasile Buda, Florin Gabrea, Laura Corina Georgescu, Maria Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Mihai Mălaimare, Narcisa Iorga şi Valentin - Alexandru Jucan. De asemenea, Christian Mititelu a participat la şedinţa CNA în sistem de videoconferinţă, el aflându-se la Londra. Însă, Mititelu nu a putut vota.
Dacă în cazul Laurei Georgescu membrii CNA au ajuns la un consens, membrii Consiliului nu au căzut de acord pentru alegerea vicepreşedintelui CNA. Astfel, în urma votului, s-a decis ca Răsvan Popescu să fie vicepreşedinte interimar al CNA până la următoarea şedinţă