Seara de Revelion este una specială, pe care o poţi face de neuitat, petrecând alături de prieteni. Iată 10 reţete de cocktail-uri speciale care se prepară uşor şi care îţi vor impresiona invitaţii. Seara de Revelion este una specială, pe care o poţi face de neuitat, petrecând alături de prieteni. Iată 10 reţete de cocktail-uri speciale care se prepară uşor şi care îţi vor impresiona invitaţii.
Ingrediente: 3 cl lichior de ouă, 2 cl curacao albastru, 1 cl zeamă de lămâie, 10 cl suc de ananas, o felie de ananas. Mod de preparare: Se amestecă bine lichiorul rece cu curacao şi cu sucurile de fructe într-un pahar şi la final se decorează cu o felie de ananas.
Ingrediente: 3 cl rachiu, 3 cl sirop de căpşuni, 6 cl suc de portocale, 6 cl suc de grepfrut, o felie de ananas, 2 cireşe.
Mod de preparare: Se mixează bine în shaker rachiul şi sucurile de fructe, apoi se toarnă băutura într-un pahar şi se adaugă peste cuburi de gheaţă. Se pune pe un beţisor o felie de ananas şi cirese, apoi se aşează beţisorul pe marginea paharului.
Ingrediente: 1/2 ananas, 100 ml lapte de cocos, 400 ml rom, 16 cuburi de gheaţă, pentru decor: frişcă, cireşe conservate în alcool.
Mod de preparare: Se curăţă ananasul de coajă, păstrându-i frunzuliţele din vârf pentru decor. Se îndepărtează miezul lemnos şi se taie pulpa cuburi. Se păstrează o bucată pentru decor. Se pune în vasul blenderului cuburile de ananas, romul, gheaţa şi laptele de cocos, apoi se pasează totul foarte bine. Se toarnă cocktailul în 4 pahare şi se decorează cu frun¬zuliţe de ananas, frişcă, o cireaşă şi câteva fâşii de ananas proaspăt.
Ingrediente: 40 ml whisky, 20 ml Martini roşu, 40 ml bitter aromat, sifon sau apă minerală.
Mod de preparare: Băuturile alcoolice se amestecă cu 5 cuburi de gheaţă, de preferat într-un vas special (shaker). Se toarnă printr-o sită într-un pahar înalt, cu gura puţ