Mamele sunt ]n mare parte cele responsabile de faptul că propriii copii ajung să devină obezi la vârsta maturităţii. Aceasta este concluzia unui studiu recent realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Queensland, din Australia.
Potrivit cercetării, mamele obişnuiesc să îşi îndoape copiii cu mâncare, încă de la vârste fragede, pe motiv că nu pot aprecia dacă micuţii sunt graşi sau nu. Rezultatele acestei cercetări ar putea reprezenta motivul pentru care numărul copiilor şi a adolescenţilor obezi este în creştere, notează Daily Mail.
În urma datelor obţinute, cercetătorii avertizează că acest obicei al mamelor îşi va pune amprenta asupra copiilor lor chiar şi atunci când ajung la vârsta adultă, deoarece riscul ca aceştia să sufere de obezitate este ridicat, mai scrie cotidianul britanic.
Cercetarea a fost coordonată de medicul diabetolog Rebecca Byrne. Aceasta a rugat un grup de 276 de mame să completeze un chestionar care suprindea întrebări cu privire la meniul pe care copiii lor, cu vârste cuprinse între 12 şi 16 luni, îl aveau. În plus, mamele trebuiau să menţioneze dacă cel mic avea o greutate normală, dacă era subnutrit sau avea o greutate peste media normală pentru vârsta sa. De asemenea, copiii femeilor implicate în cercetare au fost cântăriţi şi măsuraţi.
Rezultatele au arătat că, din numărul total al mamelor, 27 dintre acestea au răspuns că micuţii lor erau prea slabi. Răspunsurile femeilor au contrazis măsurătorile cercetătorilor, care arătau că un singur copil era sub greutatea normală, în timp ce restul copiilor aveau o greutate normală pentru vârsta lor.
În plus, datele studiului mai arată că doar 4% dintre mamele implicate în experiment au spus despre copiilor că sunt supraponderali, în timp ce măsurătorile medicilor arătau că 32% dintre copii aveau o greutate peste cea normală pentru vârsta lor.
„Majori