Deţinând şi funcţia de vicepreşedinte al PNL Craiova, Cătălin Resceanu e unul dintre cei mai tineri directori din administraţia locală a municipiului. A fost numit în postul de director al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL cu aproximativ cinci luni în urmă. Într-un interviu acordat cotidianului nostru, el a prezentat ceea ce doreşte să realizeze în pieţele municipiului în perioada următoare.
GdS: Care era situaţia la această firmă din subordinea municipalităţii când aţi preluat funcţia de director al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL?
C.R.: Financiar, situaţia era foarte proastă. Am găsit o pierdere de circa 450.000 de lei, plus plăţi nefăcute de câteva luni. Am reuşit într-o perioadă relativ scurtă să măresc încasările, ba chiar să le triplez în unele pieţe, iar cu plăţile chiar am ajuns la zi la un moment dat.
În Piaţa Centrală, de exemplu, până în august (vara fiind o perioadă ceva mai slabă decât primăvara şi toamna), încasările zilnice de la comercianţi ajunseseră la 1.400 - 1.600 lei/zi, fără a depăşi vreodată 1.700 lei/zi. Am reuşit să le duc până la 4.500 - 4.700 de lei/zi, în condiţiile în care nu au scăzut niciodată sub 2.400 lei/zi de când am venit eu.
GdS: Cum aţi reuşit să creşteţi aceste încasări?
C.R.: Mai întâi am făcut o reorganizare, pentru că era haos. Orice îi întrebam pe oameni, nimeni nu ştia să răspundă, pentru că nimeni nu ştia exact cu ce trebuie să se ocupe fiecare departament. Am ajuns la concluzia că mulţi dintre angajaţi nu erau aici ca să muncească, ci doar ca să ia un salariu... Apoi am trecut la reorganizarea pieţelor, în sensul sectorizării acestora.
GdS: De ce era necesară această sectorizare şi în ce pieţe aţi aplicat-o?
C.R.: În privinţa necesităţii acestei măsuri, o să vă răspund cu un exemplu: piaţa din 1 Mai, de la Spitalul Județean, era o piaţă închisă, care nu mai mergea d