Prajiturile sunt nelipsite de la masa de Revelion. Pentru ca preparatele care vor fi servite in seara de Anul Nou sunt destul de grele, specialistii in nutritie recomanda deserturi usor digerabile. Astfel, pentru a evita sa ajungeti la Urgenta din cauza unei indigestii optati pentru Prajituri de Revelion pe baza de fructe.
Mai jos puteti regasi o reteta de desert pentru masa de Anul Nou usor de preparat si care este gata in maxim 20 de minute.
Ingredinete:
Pentru blat:
- 150 de grame de nuci pecan,
- 3 sau 4 curmale,
- o lingurita de miere,
Pentru crema de ciocolata:
- 200 de grame de caju inmuiat 6-8 ore,
- 2-3 linguri ulei de cacao topit,
- 4 linguri de cacao pudra,
- 1/2 lingurita de vanilie bourbon pudra,
- 3 linguri de miere sau alt indulcitor,
- apa (aproximativ trei sferturi de cana de 250 de mililitri).
Pentru crema de portocale:
- 2 portocale intregi,
- 200 de grame de caju,
- 2 linguri de mac macinat,
- 2-3 linguri de ulei de cacao topit.
Mod de preparare:
Pentru inceput se pregateste blatul. Astfel, nucile pecan se macina la robot impreuna cu curmalele. Apoi se adauga si jumatatea de lingurita de miere ca sa se lege mai bine blatul. Puteti hidrata un pic curmalele (2 ore) asfel nu veti mai avea nevoie de miere, pentru ca vor fi mai lipicioase. Apoi, se tapeteaza forma de tort cu compozitia de blat. Din compozitia care a ramas puteti face cateva bombonele cu care puteti decorat tortul, la final. Pentru a face bomboanele pentru decorat, este indicat sa adaugati peste compozitia ramasa o lingura de ulei de cacao si se pun in forma de bomboane la congelator.
Pentru a obtine crema de ciocolata pentru aceasta PRAJITURA DE REVELION trebuie sa mixati nucile caju la blender impreuna cu apa. Cand s-au mixat b