Steaua are o situaţie catastrofală la nivelul juniorilor înainte de Liga Campionilor U 19. Puştii nu au acces la sala de forţă după ce acolo a fost instalată aparatura TRX.
Cristi Tănase şi Mihai Costea îşi ajută periodic colegii mai mici cu ghetele de care nu mai au nevoie.
Prin comparaţie, Ajax Amsterdam nu lasă juniorii să plătească nimic, ocupându‑se de alimentaţia, cazarea, antrenamentul şi de educaţia tinerilor fotbalişti.
Prezenţa echipelor româneşti în grupele Ligii Campionilor a fost, în ultimii ani, una pe alocuri mulţumitoare. Cu realizări importante doar din partea Unirii Urziceni şi, recent, din partea CFR-ului, românii nu au impresionat, însă, foarte important pentru starea actuală a fotbalului din Liga I, nu s-au făcut de râs. Acest lucru se poate schimba de sezonul viitor, în cazul în care Steaua va reuşi să câştige campionatul şi să ajungă în grupele Ligii.
Problema nu este la echipa mare, ci la cea de Under 19 pe care, conform noilor hotărâri UEFA, clubul din Ghencea va trebui să o alinieze pentru a se bate cu juniorii celorlalte cluburi din grupă. Situaţia la acest capitol este sub orice critică la liderul Ligii I, iar comparaţiile, chiar în linii mari, evidenţiază diferenţele uriaşe faţă de cluburile din Europa „civilizată”.
ProSport a comparat situaţia juniorilor de la Steaua cu a celor de la Ajax, viitorul adversar din 16-imile Europa League şi, de ce nu?, posibil adversar în ediţia viitoare a Champions League .
Au voie doar pe "sintetic"
Din momentul în care Gigi Becali a decis să suspende alimentarea cu bani a sectorului de copii şi juniori, Steaua a devenit o ruină la acest capitol. În prezent, în Ghencea mai funcţionează doar cinci grupe, numărul minim pentru acordarea licenţei. Chiar şi în efectiv redus, investiţiile lipsesc cu desăvârşire. De aproap