Laura Georgescu, aleasă vineri preşedinte al CNA, a declarat că simte acut necesitatea redefinirii termenului de “interes general”, precizând totodată că resimte “o formă de abuz în secunda” în care se uită “pe sticlă”.
Laura Georgescu a fost aleasă preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), iar Răsvan Popescu a fost desemnat vicepreşedinte interimar al CNA, în şedinţa de vineri a Consiliului, care nu a avut un regim public şi în care voturile membrilor au fost secrete. Propunerea de desemnare a Laurei Georgescu în funcţia de preşedinte al CNA va fi trimisă Parlamentului spre validare
După şedinţa în care a fost aleasă preşedinte al CNA, Laura Georgescu a declarat, pentru presă, că nu poate să îşi prezinte încă proiectul său de management. “Nu am voie. Sunt într-un fel de silenzio stampa, fiindcă proiectul meu de management al CNA va fi în studiu la toţi cei zece colegi de-ai mei şi, după ce voi fi avut observaţiile dânşilor şi le vom fi votat, prezint public proiectul meu de management, cum de altfel îmi doresc foarte tare să avem campanii publice şi cum de altfel sper să-mi prezint raportul de activitate în primul an”, a spus Laura Georgescu.
Întrebată care crede că sunt lucrurile pe care ar trebui să se concentreze în audiovizual, Laura Georgescu a spus: “Sunt foarte multe. Vom avea o agendă publică. De aceea vă cer păsuinţă până la prima şedinţă publică din ianuarie. Dacă mă întrebaţi, personal resimt acut redefinirea termenului de «interes general». Atât. Dacă reuşesc asta până în iulie, de acolo vă dau următorul pas. Mi se pare că s-a diluat foarte tare. «Interes public» nu cred că constituie viaţa mea privată. Dar va fi în dezbatere publică. De aceea va fi o agendă publică a CNA”.
În acest context, întrebată dacă doreşte să modifice legislaţia audiovizualului, pentru a putea redefini “interesul general”, Laura George