Inaugurarea staţiei de metrou „Bucureşti” („Buharestskaia”) din Sankt Petersburg a atras numeroşi locuitori ai oraşului care s-au oprit pentru a fotografia mozaicul în nuanţe tomnatice care îmbracă pereţii punctului de oprire. Unul dintre modele prezintă un piţigoi, al cărei nume a fost dat chiar de muncitorii de la metrou: „Pasărea Fericirii”.
Autorităţile de la Sankt Petersburg au inaugurat, vineri, staţia de metrou „Bucureşti” („Buharestskaia”), în pofida plângerilor diplomaţiei ruse care consideră că numele capitalei române este nepotrivit pentru un punct de oprire al unui mijloc de transport. Diplomaţii şi-au motivat protestul prin faptul că relaţia Rusiei cu ţara noastră nu poate fi considerată una prietenoasă, cu atât mai mult cu cât autorităţile de la Bucureşti susţin Alianţa Nord-Atlantică.
Cu toate acestea, inaugurarea staţiei de metrou a atras numeroşi locuitori din Sankt Petersburg, care s-au arătat încântaţi de operele „celor mai buni artişti” de la Academia Rusă de Arte, relatează mr7.ru. Aceştia au ales mozaicuri în nuanţe tomnatice pentru a îmbrăca pereţii staţiei.
Într-una dintre lucrările ce îmbracă o bucată mare de perete, artiştii „au ascuns” un piţigoi din mozaic, de mici dimensiuni, al cărei nume a fost dat chiar de muncitorii de la metrou: „Pasărea Fericirii”, scrie metronews.ru. Foto Staţiile de metrou „Bucureşti” şi „Internaţional” din Sankt Petersburg Mozaicul din stația de metrou „București” care ascunde pițigoiul denumit „Pasărea Fericirii” FOTO mr7.ru gallery-link
În aceeaşi zi în care a fost inaugurată staţia de metrou „Bucureşti”, a fost deschis publicului şi punctul de oprire „Internaţional”, al cărui concept decorativ a fost creat de aceiaşi specialişti de la Academia Rusă de Arte. În cazul staţiei „Internaţional”, decorul este dominat de albastru şi de motive mitologie, precum Atlas ţinând pe umeri globul ca