De prea mult timp e grea situaţia UTA-ei şi împiedică visele sau calculele întinse. Adică exact ce întâmplă într-un domeniu cum e cel al copiilor şi juniorilor. Cu o viaţă direct proporpţională cu cea a echipei-mamă, „aripa tânără” a Bătrânei Doamne încheie un 2012 pe care Florian Voinea, şeful Centrului de Copii şi Juniori, l-a încadrat într-o categorie cu câteva plusuri dătătoare de speranţe.
„Am reuşit performanţa să terminăm cu bine anul, adică să ducem toate competiţiile la bun sfârşit, fără probleme, în condiţii bunicele de pregătire, faţă de trecut. Avem un număr de aproximativ 200 de copii în cadrul clubului şi au fost chiar câteva rezultate bune la câteva grupe în turneele amicale. Am avut şi o evoluţie foarte bună la nivelul Ligii a IV-a, după un început greu. O uşoară nemulţumire există vizavi de republicanii A şi B, încă nu suntem în primele 4 dar sperăm să le prindem în retur. Sunt şi poziţii bune la juniorii C şi D, unde avem şanse de calificare la turneele finale. De asemenea, s-au refăcut din mers anumite grupe care erau puţin măcinate, acum suntem cât de cât OK”, a analizat Voinea.
Fostul fotbalist al anilor 90 are curajul să se arate încrezător în vremuri în care UTA s-a văzut nevoită să se ocupe mai mult de alte probleme decât cele strict fotbalistice. „Cred că suntem pe un drum bun la ora actuală. Depinde şi de partea financiară să reuşim să asigurăm condiţii şi mai bune, cu tot ce presupune asta”, a punctat Voinea.
O discuţie recentă a scos în evidenţă varianta că în prima echipă a UTA-ei şi-ar putea face loc mai mulţi fotbalişti tineri, componenţi ai „satelitului”, mai puţin costisitori decât actualii echipieri din lotul lui Adrian Falub. Voinea şi-a manifestat încrederea în puştii din team-ul lui Dorel Mutică: „Am încredere că ar face faţă nivelului, cum să nu?! Nu dau nume, dar sunt copii care s-au căl