Trupurile celor cinci persoane decedate în mina dezafectată din cartierul Valea Borcuţului din Baia Mare se află la o adâncime de 200 de metri, echipele de salvare afirmând că operaţiunea de scoatere la suprafaţă a acestora va fi una dificilă, zona fiind greu accesibilă.
Purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, Dan Buca, a declarat corespondentului MEDIAFAX că este vorba despre cinci bărbaţi care au fost găsiţi decedaţi de către echipele de salvare ce au paticipat la căutări.
Trupurile neînsufleţite ale celor cinci se află la o adâncime de 200 de metri, unde concentraţia de oxigen este de 17 la sută, sub limita de supravieţuire, astfel că, cel mai probabil, cauza decesului a fost lipsa oxigenului, a precizat purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş.
Potrivit acestuia, operaţiunea de scoatere din mină a cadavrelor va fi dificilă întrucât acestea se află într-o zonă greu accesibilă, cu galerii foarte strâmte, în unele locuri încăpând o singură persoană.
Purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a precizat că în total în mină intraseră nouă persoane, patru dintre ele reuşind să iasă.
La operaţiunea de căutare a persoanelor date dispărute în mina dezafectată Gura Neamţului din cartierul băimărean Valea Borcuţului au participat echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi ale Poliţiei, dar şi salvatori minieri de la Petroşani.
Şeful echipei de salvare de la Petroşani, Gheorghe Mununar, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă le-a fost cerut sprijinul pentru căutarea dispăruţilor, iar de la staţia centrală de salvare din Petroşani au plecat 12 salvatori profesionişti.
Cele cinci persoane găsite moarte în mina dezafectată Gura Neamţului făceau parte dintr-un grup care a