Sarbatorile de iarna, asteptate de toti romanii cu atata bucurie, sunt intampinate, de fiecare data, cu mesele incarcate de bucate alese, asa cum cere traditia, preparate mai ales din carne de porc, sarate si condimentate din belsug, dulciuri si bauturi dintre cele mai diverse.
Oamenii insa sunt lacomi, neascultatori, mananca mult si bine, ca la un sfarsit de lume, netinand cont de recomandarile medicilor, facute gratis si cu intentii bune, care sunt bune pentru altii si nu pentru ei.
Friptura si carnati, plus muraturi, sarmalute, cozonac, prajituri, vin si apa minerala, consumate in cantitate mare si intr-un timp scurt, pot conduce inevitabil la disconfort digestiv.
De aceea, multi romani ajung la spital, in stare destul de grava, cu probleme digestive, hipertensiune arteriala sau agravari ale unor boli cronice de care unii deja sufera, nemaiputand sa se bucure de sarbatoarile pe care poate le-au asteptat cu nerabdare atat de mult.
La un moment dat, camerele de garda ale spitalelor de urgenta sunt pline de persoane care au neglijat sfaturile medicilor, gandind ca lor nu li se poate intampla sa se imbolnaveasca de la o simpla masa imbelsugata.
Cine are rabdare sa le priveasca chipurile chinuite de suferinta poate lesne observa ca majoritatea pacientilor sunt oameni simpli, multi de prin imprejurimile oraselor, oameni neinformati, fara prea multa stiinta de carte, care se hranesc dupa cum au apucat demult, de la parinti si bunici.
E trist ca tocmai acestor oameni sarmani li se intampla sa ajunga la spital dupa ce au mancat bine ca sa simta si ei ca e sarbatoare. Si toate acestea li se intampla numai si numai pentru ca nu sunt informati si nu stiu ce sa faca si cum sa procedeze ca sa evite raul si greul, dar refuza informatia si nu respecta sfaturile gratuite ale medicilor, aceleasi pentru toata lu