Oxiurile, cum mai sunt ei denumiţi, pot fi o adevărată pacoste. Mai ales copiii sunt chinuiți de senzaţii neplăcute, nu au poftă de mâncare și este posibil să nu mai ia în greutate. Oxiurile, cum mai sunt ei denumiţi, pot fi o adevărată pacoste. Mai ales copiii sunt chinuiți de senzaţii neplăcute, nu au poftă de mâncare și este posibil să nu mai ia în greutate.
Din fericire, există și leacuri naturiste care pot face ca această problemă să ajungă de domeniul trecutului. Dr. farmacist Ovidiu Bojor îți oferă câteva rețete pentru a scăpa de paraziții intestinali. Ține cont că tratamentul trebuie făcut de toți ai casei, chiar dacă nu au simptome, pentru că este foarte posibil ca şi aceştia să fie purtători și, dacă unul nu scapă de ei, ceilalți membri ai familiei se vor infesta din nou.
Sâmburii de lămâie sunt un excelent remediu contra oxiurilor. Se zdrobesc două lingurițe de sâmburi şi, amestecaţi cu miere, se iau dimineaţa pe stomacul gol, timp de cinci-șase zile la rând. Se mai poate face un preparat dintr-o lămâie cât mai bogată în sâmburi. Se zdrobește tot fructul. Se lasă la macerat în apă cu miere, se stoarce și se bea seara la culcare. Cura durează o săptămână.
Usturoiul este leacul atât în teniaze, limbrici cât și în oxiuraze. Se face un sirop din 50 g de usturoi, care se fierb în 200 ml de apă. Se strecoară și se îndulcește cu 50 g de zahăr. Se iau două-trei linguri din acest sirop pe stomacul gol, mai multe zile la rând. Se mai poate face un macerat la cald din trei-patru căței de usturoi zdrobiți la o cană de apă sau de lapte fiert. Se lasă să stea de seara până dimineața, când se bea întreaga cantitate pe stomacul gol. Se face acest tratament trei săptămâni la rând.
Semințele de dovleac se iau dimineața, pe stomacul gol, cojite și zdrobite, îndulcite cu puțină miere, în cantitate de 150-200 g, pentru adulți, 100 g - pentru copiii de vârst