Autorităţile din Statele Unite ale Americii erau foarte îngrijorate de faptul că Marilyn Monroe avea prieteni simpatizanţi ai ideologiei comuniste, potrivit dosarelor FBI ale artistei, care au fost recent desecretizate, însă este sigur că ea nu a fost înscrisă în partid, informează Huffington Post.
Respectivele dosare nu conţin însă date despre moartea lui Monroe, survenită în urmă cu 50 de ani. Articolele decupate din ziare şi scrisorile din dosare arată că au existat suspiciuni că actriţa ar fi fost ucisă, dar nu există dovezi ale unor investigaţii pornite în acest sens. Autorităţile din Los Angeles au ajuns la concluzia că, probabil, moartea lui Monroe a fost sinucidere.
Dosarele FBI ce o priveau pe actriţă, recent desecretizate, nu dau detalii despre cât de mult era supravegheată aceasta de către biroul de informaţii, pentru a fi dezvăluite eventualele legături ale lui Monroe cu partidul comunist.
Totuşi, documentele oficiale arată că în cercurile apropiate ale lui Marilyn exista o oarecare îngrijorare faţă de asocierea actriţei cu Frederick Vanderbilt Field, care fusese dezmoştenit de familia sa din cauza simpatiilor lui comuniste.
Monroe l-a cunoscut pe Field în timpul unei călătorii în Mexic, unde acesta era într-un exil autoimpus, alături de soţia sa. Potrivit dosarelor, între Monroe şi Field s-a înfiripat o legătură care i-a pus pe gânduri pe apropiaţii actriţei, inclusiv terapeutul acesteia.
De altfel, autobiografia lui Field are un întreg capitol dedicat călătoriei în Mexic pe care a făcut-o Monroe şi care a marcat începutul relaţiei lor. Capitolul se numeşte "An Indian Summer Interlude" ("Un intermezzo de vară indiană" - n.r.). În această parte a cărţii, descrie cum soţia sa mergea la cumpărături alături de Monroe, mesele pe care le luau împreună şi, o singură dată, menţionează o discuţie leg