Vorona rămâne una dintre puţinele localităţi ale judeţului Botoşani în care obiceiurile din ultima zi a anului s-au păstrat. Şi în acest an, circa 200 de persoane au participat la parada din centru comunei şi au susţinut un spectacol pe scena amplasată în apropierea primăriei.
Câţiva dintre protagoniştii spectacolului lucrează de ani buni în Italia şi de fiecare dată vin la sărbători acasă pentru a purta măştile şi costumele realizate de Gheorghe Ţugui, unul din cei mai cunoscuţi meşteri populari din România.
Aurel Ştefan, primarul comunei Vorona spune că parada şi spectacolul din acest an s-au organizat exclusiv din sponsorizări şi că se fac eforturi pentru păstrarea tradiţiilor şi obiceiurile de iarnă.
„Cu eforturi, se păstrează tradiţia. Dacă este lăsată. Facem eforturi să nu se piardă pentru că sunt tradiţii frumoase pe care oamenii le iubesc foarte mult. Se adună să le vadă. Suntem bucuroşi că avem oameni iubitorii de tradiţii care ne ajută. Cu ajutorul sponsorilor de pe plan local, reuşim să ne organizăm. Este o vreme frumoasă, este şi zăpadă. Când sunt condiţii, oamenii vin într-un număr mai mare pentru a participa la parada măştilor”, a spus primarul Comunei Vorona.
„Facem doar cu ajutorul sponsorilor. Cel mai perseverent sponsor este domnul Cornel Şfaiţer, administratorul societăţii Prodalcom. Este un mare iubitor de tradiţii, sprijină cu toate posibilităţile lui pregătirea şi organizarea spectacolului. A rămas aproape de ceea ce are mai frumos comunitatea noastră”, a adăugat Aurel Ştefan.
Vorona rămâne una dintre puţinele localităţi ale judeţului Botoşani în care obiceiurile din ultima zi a anului s-au păstrat. Şi în acest an, circa 200 de persoane au participat la parada din centru comunei şi au susţinut un spectacol pe scena amplasată în aprop