Anul acesta organizezi petrecerea de Revelion la tine acasă și nu știi ce să alegi când vine vorba despre gustări și băuturi? Iată câteva argumente care să te ajute să faci alegerile corecte.
Vin roșu sau vin alb?
Alegerea cea mai potrivită: vinul roșu, datorită conținutului său de resveratrol, un colorant polifenolic considerat a fi unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Consumat cu moderație, vinul roșu are multiple beneficii: scade colesterolul, protejează inima, controlează nivelul de zahăr din sânge, ajută la menținerea memoriei, previne răcelile, are proprietăți anti-îmbătrânire și luptă împotriva cancerului. Mai mult decât atât, ajută la menținerea siluetei datorită piceatanolului un compus care blochează dezvoltarea celulelor adipoase. Spre deosebire de vinul alb care este dăunător danturii din cauza conținutului mare de acid, vinul roșu este aliatul unui zâmbet frumos împiedicând atașarea bacteriilor periculoase de dinți și prevenind cariile.
Ciuperci umplute cu brânză și mărar sau ouă umplute cu maioneză?
Alegerea corectă: ciupercile pentru că sunt foarte bogate în proteine, minerale ca fierul, potasiul, cuprul, zincul, seleniumul, magneziul, fosforul, calciul și numeroase vitamine. Ciupercile au multiple beneficii: scad colesterolul, mențin presiunea sangvină scăzută prevenind atacurile cerebrale, îmbunătățesc funcțiile cerebrale și sunt ideale pentru diabetici și hipertensivi. Brânza are, de asemenea numeroase avantaje, fiind o sursă importantă de calciu, iar mărarul este un important aliat în lupta cu kilogramele, stimulează activitatea rinichilor și reîmprospătează respirația. Ouăle sunt și ele o sursă importantă de proteine și minerale, însă în combinație cu maioneza care poate conține aproximativ 700 de calorii la suta de grame, pot deveni un adevărat dușman al siluetei. Citiți întregul articol pe Doctorulzilei.ro.